Wk voetbal vrouwen canada oranje carousel missed 1434367716

De eerste wedstrijd van de vrouwen op het WK in Canada is al gewonnen. Het vrouwenelftal versloeg zaterdagnacht Nieuw-Zeeland met 1-0. Donderdagavond nemen de Oranje Leeuwinnen het op tegen China. De NOS doet live verslag vanaf 23.45 uur op NPO 3.

Dit keer spelen de vrouwen op een wat schappelijkere tijd: om middernacht. Afgelopen zaterdag om drie uur 's nachts hadden de dames een moeizame wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Lieke Martens scoorde het eerste doelpunt ooit van het Nederlandse vrouwenelftal op een WK. 

Spannende wedstrijd
De favoriet van de poule van Oranje is thuisland Canada, aldus Daphne Koster op NOS.nl. De voormalig speelster van het Nederlands elftal verwacht dat Nieuw-Zeeland, China en Nederland met elkaar om de tweede plek zullen strijden. Het belooft dus donderdag weer een spannende strijd te worden.

Blessures
Het is nog onduidelijk of Vivianne Miedema, een van de sterspeelsters, donderdag van de partij kan zijn. Ze verliet zaterdag na de wedstrijd het stadion met migraine. Ook de doelvrouw Loes Geurts kan misschien niet meespelen, vanwege een blessure aan een enkelband.

WK voetbal: China - Nederland, donderdag 11 juni, vanaf 23.45 uur, NOS, NPO 3


Het laatste voetbalnieuws op NOS.nl
Kijk de wedstrijdanalyse van Nieuw-Zeeland - Nederland terug