Wk zwemmen monique nijhuis carousel missed 1438336863

De Nederlandse zwemmers zijn in Rusland voor het WK Langebaanzwemmen, dat vanaf zondag dagelijks is te volgen bij de NOS op NPO 1 en NPO 2.

De Nederlandse kampioenen en aspirant-kampioenen maken dit jaar weer kans op de titel Wereldkampioen Langebaanzwemmen in Kazan. Met vijftien zwemmers, waaronder Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Sharon van Rouwendaal en Sebastiaan Verschuren en bovendien een sterk vrouwen estafetteteam, is de kans op medailles groot. 

Testcase voor Rio
De kampioenschappen zijn op zichzelf al belangrijk, maar daarnaast ook een goede graadmeter. De Olympische Spelen in Rio staan voor de deur, en het is interessant om te zien hoe de zwemmers ervoor staan ten opzichte van hun concurrenten. 

Volg de zwemmers overal
De halve finales en hele finales zijn dagelijks vanaf 16.15 uur te volgen op NPO 1 of NPO 2, en op NPO Radio 1 zijn de hele dag korte updates uit Kazan te horen. Natuurlijk plaatst NOS.nl ook het belangrijke zwemnieuws op de site. De extra WK-uitzendingen worden gepresenteerd door Henry Schut. Het commentaar bij de beelden komt van Jeroen Grueter, terwijl Martin Vriesema de interviews voor zijn rekening neemt. Voormalig topzwemmer Johan Kenkhuis zorgt als analist voor de ‘puntige’ duiding.

Studio Sport Extra: WK Zwemmen, vanaf zondag 2 augustus, dagelijks om 16.20 uur, NOS, NPO 1 en NPO 2


Kijk live NPO 1
Kijk live NPO 2
Ga naar NOS.nl voor het laatste sportnieuws