Schaatsen carousel missed 1461152009

Wie is de beste alleskunner van de wereld op de schaats? Bekijk zaterdag en zondag het WK allround in Calgary op NPO 3.

De narcissen schieten alweer uit de grond en toch is het schaatsseizoen nog in volle gang. Komend weekend strijden de allrounders op het snelle ijs van Calgary om de wereldtitel. Slepen de Nederlandse favorieten opnieuw de prijzen in de wacht? 

Wereldrecord op de vijf kilometer
Bij de mannen geldt Sven Kramer als de grote favoriet. Hij won de laatste zes WK allroundtoernooien waar hij aan deelnam. Op de snelle ijsbaan is de Fries misschien in staat om zijn wereldrecord op de vijf kilometer uit de boeken te rijden. Concurrentie krijgt Kramer vooral van de Rus Denis Joeskov. Voor Nederland rijden verder titelverdediger Koen Verweij en Douwe de Vries. 

Zesde allroundtitel
Ireen Wüst is bij de dames de te kloppen vrouw. Zij jaagt in Canada op haar zesde allroundtitel. Hierbij krijgt Wüst met name concurrentie van de Tsjechische Martina Sablikova. Uit eigen land komt de concurrentie van Linda de Vries en Marije Joling. 

Rechtstreeks verslag
De NOS doet op NPO 3 op zaterdag en zondag rechtstreeks verslag van het toernooi. Zaterdag rijden de mannen de 500 en 5000 meter. De vrouwen komen dan in actie op de 500 en 3000 meter. Op zondag staat voor de heren de 1500 en 10000 meter op het programma en rijden de vrouwen de 1500 en 5000 meter. 

WK allround, zaterdag vanaf 20.00 uur, NOS, NPO 3


Het laatste schaatsnieuws bij de NOS