Witteman ontdekt sleutelen aan de mens cr paco n  ez 3 carousel missed 1479891597

Paul Witteman heeft er een nieuw programma bij. Naast Podium Witteman op zondagmiddag, presenteert hij voortaan ook op vrijdag Witteman ontdekt: Sleutelen aan de mens, een zesdelige serie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de bionische mens.

Een mens die gebruikmaakt van kunstmatige, mechanische systemen in zijn lichaam, in plaats van bijvoorbeeld een oog, arm of been, wordt ook wel een bionisch mens genoemd, maar in hoeverre valt er al te sleutelen aan de mens? Je ziet het zes vrijdagen achter elkaar bij de VARA op NPO 2.

De invloed van elektroden op je brein
Wat ontdekt Witteman in de eerste aflevering? Zeker is in ieder geval dat het brein centraal staat. Witteman gaat met hoogleraar psychiatrie Damiaan Denys het gesprek aan over elektroden die mensen van extreme angstaanvallen of hoofdpijnen kunnen af helpen. Zo vertelt Arie Blok hoe hij geholpen is door een elektrode in zijn hoofd. Voor Sander Pleij geldt dat niet. Hij kreeg juist een angstaanval toen hij besefte hoe het apparaatje werkte. Met Annelien Duits bespreekt Witteman de vraag hoe ver de medische wereld mag gaan, want is het wenselijk dat mensen straks mogelijk 'een stukje extra geluk' in hun hoofd krijgen geïmplanteerd?

Witteman te gast bij De Wereld Draait Door
Voordat Witteman met zijn nieuwste programma van start gaat, schoof hij dinsdagavond eerst nog aan tafel bij De Wereld Draait Door. Daarin vertelde hij over zijn programma.

Witteman ontdekt: Sleutelen aan de mens, vrijdag 6 februari, 21.25 uur, VARA, NPO 2


Ga naar de website van Witteman ontdekt: Sleutelen aan de mens
Volg Witteman ontdekt op Facebook

Kijk De Wereld Draait Door terug met Paul Witteman