Zou zoiets ingewikkelds als wiskunde je leven leuker en eenvoudiger kunnen maken? In Eureka neemt wiskundewonder Ionica Smeets presentatrice Sofie van den Enk mee op ontdekkingsreis.Hoe win je het WK? Hoe vind je de ideale partner? Hoe word je honderd? En hoe win je een miljoen euro? Ionica en Sofie gaan in het nieuwe KRO-programma Eureka op zoek naar de antwoorden en steeds stuiten ze op die ene formule, de formule van Eureka.

Honderd jaar
Wat zou het fijn zijn als je van te voren zou kunnen berekenen hoe je honderd jaar oud kunt worden. Waarschijnlijk werkt het niet zo, maar je kunt wel met verschillende dingen rekening houden. Zo vertelt Ionica dat er per sigaret een bepaalde tijd van je verwachte leeftijd afgaat en hoe je er ook weer tijd bij kunt winnen. Uiteindelijk zie je dat er vier factoren van invloed zijn op je leeftijd.

De formule van Eureka
Ionica en Sofie bezoeken tijdens hun zoektocht een bowlingbaan, ze stappen in een bommenwerper en nemen een kijkje op een stormbaan. Deze drie locaties helpen de presentatrices om tot een formule te komen om honderd jaar oud te worden. Hoe? Dat zie je in Eureka.

Eureka, donderdag 17 oktober om 21.00 uur op Nederland 3