Papiria boeken fotomikebink carousel missed 1425643930

NPO 2 zendt tijdens de Nationale Boekenweek van maandag tot vrijdag het VPRO-programma Iedereen schrijft uit. In deze minidocumentaires vertellen vijf winnaars van de NPO Verhalenwedstrijd rond de klok van 23.00 uur over de magie van het schrijvers vak. Ook NPO Radio 4 zendt verhalen uit.

Van titels als Koeien Knijpen, Onder de kersenboom en Felroze pumps tot Ga weg bij de rand. De afgelopen weken zond het Nederlandse publiek verhalen in, geschreven rondom het boekenweekthema ‘Te gek voor woorden’. De winnende verhalen krijgen zowel op radio als tv een podium.

Minidocu's
De minidocumentaires worden vanaf maandag in het programma Iedereen schrijft uitgezonden op NPO 2. Daarin vertellen vijf winnaars van de NPO Verhalenwedstrijd over de magie van het schrijversvak. Ze worden verrast met een masterclass, gegeven door gevestigde auteurs als Abdelkader Benali, Peter Buwalda, Renate Dorrestein, Nelleke Noordervliet en Thomas Verbogt.

Speciale soundtracks
Op NPO Radio 4 zijn van maandag tot en met vrijdag de vijf bij de winnende verhalen gecomponeerde soundtracks te horen. Deze nummers zijn speciaal voor deze gelegenheid gemaakt door bekende componisten als Willem Jeths en Bob Zimmerman.

Iedereen schrijft, van maandag 9 t/m vrijdag 13 maart, 22.50 uur, VPRO, NPO 2
Iedereen schrijft, van maandag 9 t/m vrijdag 13 maart, VPRO, NPO Radio 4


Lees alle verhalen van de NPO Verhalenwedstrijd
Alles over de Boekenweek in onze special