Npo awardgemist 2015 collage winnaars carousel missed 1496122599

Wat zijn meest bijzondere en spraakmakende televisieprogramma’s en audiofragmenten van het afgelopen jaar? Het publiek heeft gestemd en de winnaars van de eerste NPO Gemist Awards zijn bekend.

De winnaars van de NPO Gemist Awards zijn bekend. Dit zijn de publieksprijzen voor de meest bijzondere en spraakmakende televisieprogramma’s en audiofragmenten van het afgelopen jaar. De NPO Gemist Awards zijn in het leven geroepen om het enorme aanbod van npo.nl onder de aandacht te brengen.

Input publiek
Het afgelopen jaar zijn er ruim 256 miljoen video’s gestart, maar wat waren de meest bijzondere en spraakmakende programma’s of fragmenten in 2016? De NPO heeft daarvoor samen met de online kijkers en de volgers op hun social kanalen een longlist opgesteld. Een maand lang kon het publiek suggesties aandragen voor vijf verschillende categorieën.

Nek-aan-nekrace
Twee weken lang kon er gestemd worden door het publiek. Het was een nek-aan-nekrace in de categorieën Cultuur & Amusement - Streetlab won nipt van Ik vertrek - en de categorie Evenementen, waarin Serious Request iets meer stemmen kreeg dan The Passion. Er zijn in totaal meer dan 1.000 stemmen uitgebracht.

De winnaars van de NPO Gemist Awards 2015 zijn:

Sedoc uit zijn dak bij wereldtitel Schippers in de categorie Nieuws & Sport:

Serious Request in de categorie Evenementen:

Onze man in Teheran in de categorie Documentaires:

Streetlab in de categorie Cultuur & Amusement:

Ali B. zingt met Ruben Annink in de categorie Muziek:

De redacties of makers van winnende programma’s krijgen namens de NPO een feestelijke taart bezorgd. Alle winnaars en genomineerde programma’s zijn nog terug te kijken op npo.nl:

NPO Gemist Awards: Nieuws & Sport
NPO Gemist Awards: Evenementen
NPO Gemist Awards: Documentaires
NPO Gemist Awards: Cultuur & Amusement
NPO Gemist Awards: Muziek