Anp 31857615 carousel missed 1489063260

Twee dagen voor de Provinciale Statenverkiezingen gaan PVV-voorman Geert Wilders en D66-leider Alexander Pechtold met elkaar in debat in EenVandaag. Daarmee staan twee tegenpolen tegenover elkaar.

Pechtold en Wilders ontlopen elkaar maar weinig in de peilingen, maar als het aankomt op standpunten, is er wel verschil. Onder leiding van Pieter Jan Hagers gaan de twee politici maandag op NPO 1 de discussie aan over de Europese Unie, de economie en terreur.

Twee politieke tegenpolen in debat
Een 'zielig, miezerig mannetje' noemde Wilders zijn collega Pechtold al eens. Andersom vond D66-politicus Pechtold het schande dat PVV'er Wilders betrokken was bij een demonstratie waar NSB-vlaggen werden gedragen. Dat de twee mannen het niet altijd met elkaar eens zijn, moge duidelijk zijn. Wilders' PVV is bijvoorbeeld fel tegen de Europese Unie, terwijl Pechtold en zijn D66 juist voor zijn. In EenVandaag proberen ze elkaar van elkaars gelijk te overtuigen. Meteen daarna in De Wereld Draait Door doen Frénk van der Linden en Sywert Lienden de nabeschouwing.

Provinciale Statenverkiezingen
Op woensdag gaat Nederland naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. Op basis van de uitslagen wordt de Eerste Kamer samengesteld. Juist de zetelverdeling in de Eerste Kamer lijkt op dit moment belangrijker dan ooit, omdat coalitiepartijen VVD en PvdA in die kamer geen meerderheid hebben.

EenVandaag, maandag 16 maart, 18.15 uur, AVROTROS, NPO 1
De Wereld Draait Door, maandag 16 maart, 19.00 uur, VARA, NPO 1


Lees meer op EenVandaag.nl
Ga naar de special over de Provinciale Statenverkiezingen
Lees meer over het slotdebat in Nederland Kiest