De slimste mens carousel missed 1481298095

Wie mag zich eind januari De Slimste Mens van Nederland noemen? Onder leiding van Philip van Freriks en juryvoorzitter Maarten van Rossem barst vanaf maandag de strijd weer los. De kennisquiz is elke werkdag te zien bij de KRO-NCRV op NPO 2.

Wie treedt in de voetsporen van onder andere Arjen Lubach, Pieter Derks, Art Rooijakkers en Owen Schumacher, de vorige winnaars? Dagelijks gaan drie bekende Nederlanders de vragenarena in. In De Slimste Mens draait het niet alleen om kennis, maar ook om goed nadenken en strategisch spel.

Ga je kijken? Laat het ons en je vrienden weten op Facebook!

Wie maken allemaal een kans?
In de eerste aflevering nemen musicalster Lone van Roosendaal, muzikant en cabaretier André Manuel en journalist Sander de Kramer nemen het tegen elkaar op. In de daaropvolgende afleveringen zijn ook onder andere wjnboer Ilja Gort, cabaretière Sanne Wallis de Vries, zanger Ernst Daniel Smid, sterrenkundige Govert Schilling, ChristenUnie-politicus Gert-Jan Segers, columniste Ancilla Tilia, presentator Filemon Wesselink, zangeres Ryanne van Dorst en wielrenner Thomas Dekker van de partij.

Op weg naar de tweehonderdste aflevering
In de zomer van 2012 werd De Slimste Mens voor het eerst uitgezonden. Op 1 januari, op nieuwjaarsdag dus, is het tijd voor alweer de tweehonderdste aflevering van het programma. De grote finale van dit seizoen staat gepland op vrijdag 22 januari.

De Slimste Mens, vanaf maandag 14 december, 20.25 uur, KRO-NCRV, NPO 2


Alles van De Slimste Mens

Ga naar de website van De Slimste Mens