Wie mag zich dé reiskenner van het jaar noemen? In de Nationale Reistest zoeken Dennis Storm, Floortje Dessing en Nicolette Kluijver de reisexpert van Nederland.

Waar ligt het reddingsvest in het vliegtuig? In welk land staat het hoogste gebouw ter wereld? En waar ga je naartoe als je via LAX naar CDG reist? Na 148 afleveringen van 3 Op Reis is het de hoogste tijd om te kijken wat jij weet van reizen.

Get Microsoft Silverlight
Zie voor meer informatie www.uitzendinggemist.nl

De studio van de Nationale Reistest zit vol reisfanaten. Zo doen niet alleen BN'ers als Expeditie Poolcirkel-finalist Amanda Krabbé, voetballer Andy van der Meide en playmate Ancilla Tilia mee, ook gaan vijf publieksvakken (cabinepersoneel, lange-afstandchauffeurs, 3 op Reis-fans, backpackers en costa-gangers) de strijd met elkaar aan. Floortje Dessing mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de test en geeft extra informatie bij de vragen.

Win een wereldreis
Ben jij een echte globetrotter? Doe dan ook mee aan de Nationale Reistest. Pak hiervoor je smartphone of tablet en surf tijdens de uitzending naar reistest.bnn.nl. Het is zeker de moeite waard om je reiskennis te testen, want de beste deelnemer wint een wereldreis voor twee personen. Nog even snel voorbereiden? Alle uitzendingen van 3 Op Reis staan op Uitzending Gemist.

De Nationale Reistest, zondag 3 februari om 19.55 uur op Nederland 3