Het AVRO-programma Wie is de Mol? heeft de 48ste editie van de Gouden Televizier-Ring gewonnen. De prijs werd vrijdagavond uitgereikt in het Koninklijk Theater Carré door voormalig NOS-nieuwslezeres Sacha de Boer.

Wie is de Mol? werd dit jaar voor de zevende keer genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring, maar het programma van de AVRO kwam nog nooit als winnaar uit de bus. Art Rooijakkers, presentator van Wie is de Mol?, nam vrijdag voor de eerste keer de prestigieuze prijs in ontvangst. Het programma draait om een spel waarbij kandidaten moeten samenwerken om geld voor een pot te verdienen. Eén van hen, die in het geheim saboteert, is de mol. De andere twee genomineerde programma's waren Flikken Maastricht (TROS) en Divorce (RTL).

Gouden Stuiver voor Het Sinterklaasjournaal

Aan het begin van de avond werd de Gouden Stuiver 2013 voor het beste jeugdprogramma uitgereikt. De genomineerden waren Junior MasterChef van SBS6, Checkpoint van de EO en Het Sinterklaasjournaal van de NTR. Laatstgenoemd programma, gepresenteerd door Dieuwertje Blok, ging met de Gouden Stuiver aan de haal.

Kees Tol wint Televizier Talent Award
Pieter Derks (VARA), Ferry Doedens (RTL) en Kees Tol (TROS) waren kanshebber voor de Televizier Talent Award. Vlak voor de uitreiking werden de drie talenten verrast met een live optreden van Maaike Ouboter, bekend van De Beste Singer-Songwriter van Nederland. De winnaar werd uiteindelijk Kees Tol, de mol uit Wie is de Mol? en deelnemer bij De Zomer Voorbij en Die Suid-Afrikaanse Droom.

Kijk Wie is de Mol? terug op npo.nl