Het nieuwe seizoen van De Allerslechtste Chauffeur van Nederland telt acht brokkenpiloten, maar er kan er slechts een de allerslechtste zijn. Ruben Nicolai zoekt wanhopig de chauffeur die de meeste vooruitgang boekt.

Hoewel De Allerslechtste Chauffeur van Nederland er al twee seizoenen op heeft zitten, rijden er nog steeds weggebruikers rond waarvan je je zou kunnen afvragen: horen zij wel op de weg thuis? Onder leiding van Ruben zijn er weer acht kandidaten die strijden om de 'overwinning'. De bumperklevers, snelheidsduivels en angsthazen drijven niet alleen hun medeweggebruikers tot wanhoop, maar ook hun vrienden en familie. En daar willen de kandidaten in ieder geval iets aan doen.

Een goed begin is het halve werk
In de eerste aflevering van het derde seizoen zijn er meteen problemen. Kandidaat Diego wordt bij zijn rit richting het testterrein door de politie van de weg gehaald. Niet alleen is zijn snelheid aan de hoge kant, ook vindt de politie softdrugs in zijn tas. Zou Ruben hem nog kunnen verwelkomen of moet Diego mee naar het politiebureau?

Abominabel slecht
"Het is weer een steengoed seizoen en dat komt omdat de kandidaten wéér abominabel slecht zijn", verzekert Ruben, soms met gevaar voor eigen leven de presentator van het BNN-programma. "Ook omdat we dit jaar de confrontatie harder aangaan dan ooit tevoren." In het autobootcamp wordt in acht afleveringen bepaald welke chauffeur de meeste vooruitgang boekt en met een nieuwe auto naar huis mag.

De Allerslechtste Chauffeur van Nederland, dinsdag 20 augustus, 20.30 uur, Nederland 1

De Allerslechtste Chauffeur van Nederland