Zijn kleine winkeliers te redden van een aanstaande ondergang? In het nieuwe BNN-programma Werk aan de winkel proberen Olcay Gulsen en Noël Deelen de zaakjes om de hoek er weer bovenop te helpen.

Iedereen kent ze: de lokale kapper, het kledingzaakje aan het einde van de straat en de groentewinkel op de hoek. En het is ook geen geheim dat vele van zulke zaakjes momenteel moeite hebben om hun hoofd boven water te houden. De jonge ondernemers Olcay en Noël helpen een handje in Werk aan de winkel.


Nieuwe plannen
De economische crisis laat zijn sporen na en de concurrentie van grote winkelcentra en webshops maakt het er voor de winkeliers niet gemakkelijker op. Zakenvrouw Olcay en creatieveling Noël gaan met de winkeliers aan de slag door creatieve plannen te ontwikkelen die de winkels er weer bovenop moeten helpen.

'Mooie uitdaging'
'Het raakt me enorm dat hardwerkende kleine ondernemers het zwaar hebben', aldus Olcay. 'Ik vind het een enorm mooie uitdaging om samen met de ondernemer te kijken hoe we dit op een creatieve manier kunnen veranderen.' Noël is het daar mee eens: 'Ondernemen vanuit een passie en talent en dit dan ook overdragen naar de klant is de puurste vorm van ondernemen. Dat is waar ik voor sta en wat ik, samen met Olcay, wil overbrengen aan de winkeliers.'

Werk aan de winkel, vanaf 10 april iedere donderdag, BNN, Nederland 1

Meer over Werk aan de winkel
Live naar Nederland 1 kijken via npo.nl