De Balkan, Andalusië, Corsica en Sardinië zijn al bezocht door de karavaan van omroep MAX. Dit jaar is Sicilië aan de beurt. De 44 kampeerders vertrekken in de eerste aflevering op maandag 28 juli vanuit Florence langs de Italiaanse kust naar het zonnige eiland.

Spannend

Er kan altijd van alles gebeuren op zo’n lange reis. Zo bevalt de vulkanische camping niet iedereen even goed, en vinden sommigen de Vesuvius maar een dooie boel. Ook het weer werkt niet altijd mee: als de groep avonturiers eenmaal bovenop de Etna staat, duikt de gevoelstemperatuur onder 0 graden en staat er een gevaarlijk sterke wind. 

Goed voorbereid op weg

Martine van Os is ook dit jaar weer mee op de trektocht, die 5000 kilometer besloeg en 5 weken duurde. In aflevering 1 leer je de begeleiders van de groep kennen. Dat zijn twee echtparen, het ene is verantwoordelijk voor de route en de campings, het andere voor de technische reparatiediensten. Ze zijn uitstekend voorbereid: van toeristische informatie tot cadeaus voor de jarigen en plastic champagneglazen voor de welkomstborrel. De route leidt in de eerste week van de reis al langs verschillende juweeltjes van Italië: het Toscaanse platteland, de steden Florence en Rome en uiteindelijk naar een camping vlakbij Napels. 

We zijn er bijna! maandagavond 22.10 uur bij  MAX op Nederland 1


Bekijk de afleveringen van We zijn er bijna!
Meer informatie over We zijn er bijna!