Groeeennnn carousel missed 1432020986

De publieke omroepen willen een voortrekkersrol spelen op het gebied van duurzaamheid. Lees hier het laatste nieuws.

Maak kans op duurzame fles
Wil jij ook  kans maken op een handige en duurzame drinkfles? Doe dan nu mee met de actie en laat zien hoe groen jij bent. Open de NPO Groen app, accepteer een van de uitdagingen, klik op de uitdaging die je bent aangegaan. Druk dan op ‘Deel deze uitdaging’. Maak een zo origineel mogelijke groene foto en deel die met ons. Bijvoorbeeld door te tweeten naar @NPOGroen, door de foto op Facebook te plaatsen met #NPOGroen of naar ons te mailen via npogroen_app@bnnvara.nl. Lees hier de algemene en spelvoorwaarden.


Nederland gaat de uitdaging aan met NPO Groen
In 50 dagen NPO Groen zijn er al duizenden mensen de uitdagingen uit de NPO Groen-app aangegaan. Dit zorgt ervoor dat er samen al ruim 100.000 uitdagingen geaccepteerd, een mooi resultaat!

Op een eenvoudige manier kun je al bijdragen aan een duurzamere wereld. De NPO Groen app helpt je de goede kant uit door je meerdere leuke uitdagingen voor te stellen. De 50.000 spelers die de app hebben gedownload gingen massaal de uitdaging aan. Dit is de top 5 van de meeste gekozen uitdagingen:

1.  Geen plastic tasjes accepteren

2.  De trap nemen

3.  Kraan dichtdraaien

4.  Alleen kraanwater drinken

5.  Geen eten weggooien

Wat levert het aangaan van deze uitdagingen nou op? Nou, heel veel, namelijk:

Door het aangaan van deze vijf uitdagingen zijn er door de spelers bijna 35.000 minder plastic tasjes gebruikt en doordat zij de trap nemen in plaats van de lift is er 20.000 kilo aan CO2 bespaard. Door de kraan dicht te draaien tijdens het tandenpoetsen bespaarden zij samen al ruim 230.000 liter water en door geen water uit plastic flesjes te drinken maar uit de kraan, was er minder transport noodzakelijk om de flesjes in de winkel te krijgen. Hierdoor werd bijna 6.000 liter brandstof bespaard. Ook ontstond er ruim 6.000 kilo minder afval doordat de spelers minder eten weggegooien.


NPO Groen gaat zondag op NPO 1 van start met de thema-uitzending Nederland wordt groen, waarin bekende Nederlanders een week lang zo groen mogelijk proberen te leven. Tijdens de uitzending wordt ook de NPO Groen-app gelanceerd.

Lancering NPO Groen-app

Met het oog op de veranderende wereld wil de NPO een voortrekkersrol spelen op het gebied van groener leven. De NPO Groen-app moet daaraan bijdragen. De app, vanaf 17 mei gratis te downloaden in de Apple Store (iOS) en Google Play (Android), voorziet je dagelijks van tips en informatie om groener te leven. De app biedt dertig uitdagingen, bijvoorbeeld een week lang drie minuten douchen of de trap nemen in plaats van de lift.

Website npo.nl/groen
Geen tablet of smartphone bij de hand? Ook zonder NPO Groen-app kun je meedoen. Volg NPO Groen op Facebook en Twitter en ontvang dagelijks dezelfde uitdagingen als uit de NPO Groen-app. Verder vind je op npo.nl/groen een overzicht van de programmering, meer informatie en het laatste nieuws over NPO Groen.


Ga naar npo.nl/groen voor alles over NPO Groen
Vragen en antwoorden over NPO Groen de NPO Groen-app