In de laatste aflevering van Vroege vogels neemt Janine Abbring je mee door de natuur van Saba en Bonaire, twee exotische Nederlandse gemeentes aan de Caribische kust. De natuur in Caribisch Nederland staat volledig in contrast met die in Nederland.

In totaal reist Janine Abbring door drie eilanden: Saba, Bonaire en St. Eustatius. De twee eerstgenoemde Nederlandse gemeentes komen dinsdag aan bod, laatstgenoemde staat centraal in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen in september.


Saba en Bonaire
Het hoogste punt in Nederland is 877 meter. Dat punt is echter niet gelegen aan de Noordzee, maar in de tropen van Caribisch Nederland. Vroege vogels gaat naar de top van de Mount Scenery op Saba, waar nevelwoud te vinden is. In het kristalheldere water wordt kennisgemaakt met verschillende koraalsoorten, gekleurde sponzen, pijlstaartroggen, waterschildpadden en walvissen. Op het eiland Bonaire daarentegen loopt Janine de enige Nederlandse papegaai tegen het lijf. Ook brengt ze een bezoek aan de geitenboerderij Aletta, bekend van Boer zoekt vrouw.

Nieuw seizoen Vroege vogels in september
De eerste aflevering van het nieuwe seizoen, op 2 september terug op Nederland 2, vervolgt Janine haar reis in de derde Nederlandse gemeente St. Eustatius, waar ze afdaalt in een vulkaankrater en op zoek gaat de Iguana Delicatissima.

Vroege vogels, dinsdag 3 juni, 19.20 uur, VARA, Nederland 2
Nieuwe seizoen Vroege vogels, vanaf 2 september, 19.20 uur, VARA, Nederland 2


Live naar Nederland 2 kijken via npo.nl
Ga naar de website van Vroege vogels
Vorige afleveringen van Vroege vogels terugkijken via npo.nl