Films op npo 3 zero dark thirty carousel missed 1458229015

De zoektocht naar Osama bin Laden, de man achter de grootste terroristische aanval ter wereld, verliep allesbehalve vlekkeloos. Alle Amerikaanse geheime diensten faalden erin de terrorist te vinden. Met dank aan de intelligentie van één vrouw werd hij in 2011 alsnog ingerekend.

De film Zero Dark Thirty is op vrijdag 27 februari de eerste film in een nieuwe reeks films op vrijdagavond op NPO 3. De spannende thriller vertelt het verhaal van de klopjacht op het meesterbrein achter 9/11 Osama bin Laden.

De rol van Maya
Het duurt bijna tien jaar voordat terrorist Bin Laden op 2 mei 2011 in de Pakistaanse stad Abbotabad wordt gedood door de Amerikaanse elitetroepen van de Navy SEALs. Jaren hebben de Amerikaanse inlichtingendiensten nodig om een aanknopingspunt te vinden. Maya (Jessica Chastain), een jonge CIA-officier die gespeeld, speelt uiteindelijk een cruciale rol en maakt het verschil.

Gerucht over geheime tapes
Een van de makers van de film Zero Dark Thirty is scenarist Mark Boal. Het gerucht gaat dat hij beschikte over geheime tapes uit de zwarte doos van de gecrashte helikopter van de operatie. Regisseur van de film is Kathryn Bigelow.

Zero Dark Thirty, vrijdag 27 februari, 22.00 uur, VARA, NPO 3


Ga naar de filmspecial op npo3.nl/films