Films op npo 3 the ides of march carousel missed 1472803837

De ambitieuze persvoorlichter Stephen Meyers werkt mee aan de campagne van de democratische presidentskandidaat Morris, maar de goede intenties van Stephen vallen al snel ten prooi aan achterkamertjespolitiek. Een schandaal binnen zijn team maakt de situatie er niet beter op.

Iedere vrijdagavond worden op NPO 3 de beste films uitgezonden. Op vrijdag 27 maart is de politieke thriller The Ides of March aan de beurt. Daarin staat het bizarre verhaal van persvoorlichter Stephen centraal.

Achterkamertjespolitiek 
Ambitieus is Stephen (Ryan Gosling) als geen ander en daarom besluit hij onder campagneleider Paul Zara (Philip Seymour Hoffman) mee te werken aan verkiezingscampagne van presidentskandidaat Morris. Wat Stephen dan nog niet weet, is dat hij terechtkomt in een wereld vol verraderlijke manipulaties en wordt verleid door een jonge stagiaire. George Clooney, de acteur achter Morris, is eveneens de regisseur van de film.

Schandaal binnen eigen team
Op het moment dat alles tegen lijkt te zitten, hijgen ook nog eens journalisten in zijn nek en werkt de campagneleider van de andere grote kandidaat tegen. Als Stephen vervolgens binnen zijn eigen team op een schandaal stuit, loopt alles volledig uit de hand.

The Ides of March, vrijdag 27 maart, 22.00 uur, VARA, NPO 3


Ga naar de filmspecial op npo3.nl/films