Films op npo 3 on the road carousel missed 1424187690

Aanstormend schrijver Sal Paradise en de losbandige Dean Moriarty verlangen naar vrijheid. Om de dagelijkse sleur van het leven te doorbreken, reist het tweetal door de Verenigde Staten. Onderweg door het land experimenteren Sal en Dean volop met seks, liefde, drugs, alcohol en muziek.

De roadmovie On The Road is een van de films die elke vrijdagavond voorbijkomen op NPO 3. Vrijheid staat in de film voorop.

Verlangen naar vrijheid
Na de dood van zijn vader, eind jaren veertig, ontmoet de talentvolle schrijver Sal Paradise de losbandige en avontuurlijke Dean Moriarty. De twee worden vrienden en zijn bereid alle zekerheid in hun leven op te geven om vervolgens optimaal van de vrijheid genieten. Seks, drugs en alcohol zijn slechts enkele van de vele ingrediënten waar Sal en Dean onderweg door de Verenigde Staten een beroep op doen.

De Beat Generation
De film On The Road is gebaseerd op het gelijknamige boek uit de jaren vijftig, geschreven door Jack Kerouac. Zowel in het boek als de film draait alles om de zogeheten Beat Generation, een generatie die altijd onderweg is, nooit ergens aankomt en nooit ergens wíl aankomen.

On The Road, vrijdag 10 april, 22.00 uur, VPRO, NPO 3


Ga naar de filmspecial op npo3.nl/films