Wilfried de jong carousel missed 1440517744

Voor de derde zomer op rij presenteert Wilfried de Jong het VPRO-programma Zomergasten. Vanaf zondag ontvangt hij Ahmed Aboutaleb, Peter Buwalda, Simone van Saarloos, Adriaan Geuze, Annejet van der Zijl en Damiaan Denys.

In Zomergasten, wekelijks te zien bij de VPRO op NPO 2, stellen bekende Nederlandse, Vlamingen en Nederlandssprekende buitenlanders hun favoriete televisieavond samen aan de hand van fragmenten. Tijdens het drie uur durende programma stelt De Jong de vragen.

Ahmed Aboutaleb trapt af
Aan burgemeester van Rotterdam Aboutaleb de eer om het nieuwe seizoen af te trappen. 'Het belooft een avond te worden met een Aboutaleb die de kijker nog niet kent', blikt hij alvast vooruit. Schrijver Buwalda, NCR-columnist Van Saarloos, landschapsarchitectuur Geuze, schrijfster Van der Zijl en psychiater en filosoof Denys zijn daarna aan de beurt.

Al 27 jaar op tv
Zomergasten werd voor het eerst uitgezonden in 1988 en telt inmiddels al 129 afleveringen. In het vorige seizoen waren onder andere David Van Reybrouck, Ionica Smeets en Freek de Jonge te gast. Na afloop van elke Zomergasten volgt een Zomergastfilm, uitgekozen door de Zomergast van die avond.

Zomergasten, vanaf zondag 26 juli, 20.15 uur, VPRO, NPO 2
Zomergastfilm, na afloop van elke Zomergasten, 23.20 uur, VPRO, NPO 2


Ga naar de website van Zomergasten
Maak kennis met Achmed Aboutaleb