A623f5ef 979b 4f51 b1d1 dcf9ff4b9d73 carousel missed 1469099683

RKK doet op eerste kersdag op NPO 2 live verslag vanuit Rome. Eerst spreekt Paus Franciscus zijn zegen uit over de stad en de wereld. Daarna geven Antoine Bodar en Leo Fijen hun bespiegelingen op het wereldtoneel.

RKK-presentator Wilfred Kemp doet op eerste kerstdag in Rome verslag van de zegen Urbi et Orbi van paus Franciscus. Paus Franciscus is uitermate populair onder katholieken en niet-katholieken in Nederland. Voor de vijfde keer spreekt hij zijn zegen uit over de stad en de wereld.

Wereld in brand

Aansluitend praten Antoine Bodar en Leo Fijen samen door over een wereld die in brand staat met de vele oorlogen en vluchtelingenstromen. Ook belichten ze het toenemende radicalisme bij religieuze groeperingen en het groeiend aantal mensen dat tussen wal en schip valt.

Meer programma's van de NPO tijdens de feestdagen

Hoop en vrede
Maar tegenover de brand in de wereld plaatsen ze de hoop. Tegenover het radicalisme zegeviert de vrede van Christus. Tegenover het individualisme plaatsen ze de gemeenschap van de familie die om het kerstkind staat. Deze hoop, vrede en gemeenschapszin zijn volgens Antoine Bodar het antwoord op alles wat er in de wereld gebeurt.

Urbi et Orbi, 25 december, 12.00 uur, RKK, NPO 2
Kerst in Rome, 25 december, 12.25 uur, RKK, NPO 2


Meer over de RKK-kerstprogrammering
Kijk live op npo.nl
Kijk Urbi et Orbi terug op npo.nl
Kijk Kerst in Rome terug op npo.nl