Uitmarkt  cris toala olivares carousel missed 1472123791

Het nieuwe culturele seizoen staat voor de deur. Dit hele weekend zenden de NTR en AVROTROS de mooiste momenten van de Uitmarkt uit op NPO 1, NPO 2 en NPO Cultura.

Het cultureel seizoen opent op traditionele wijze met de Uitmarkt in Amsterdam. De NTR doet vrijdag vanaf het Museumplein live verslag van de opening op NPO 2,  met een opwindende mix van cabaret, dans en muziekoptredens. Ook komt het Cirque Éloize met een veelgeprezen internationaal circusspektakel vol topacrobatiek, urban dance en hightech videoprojecties.


Verbroedering
De tweede dag van de Uitmarkt is zaterdag live te volgen vanaf 20.20 uur op NPO 2. Cornald Maas blikt vooruit op het nieuwe seizoen en presenteert aansluitend Symphonica Hollandia, met optredens van Paul de Munnik en de 3J's. De zaterdagavond wordt feestelijk afgesloten met het 'Come Together-concert'. Het Sven Hammond & Red Limo String Quartet spelen diverse verbroederingsnummers.

Nieuwe theaterseizoen
Op zondag staat de laatste uitzending van Podium on Tour op NPO 2 geheel in het teken van de Uitmarkt. Centrale gast is Karin Bloemen, die met Dieuwertje Blok het komende theaterseizoen bespreekt: van klassieke muziek tot pop en van streetdance tot cabaret. Op NPO 1 wordt de Uitmarkt op NPO 1 afgesloten met Musical Sing-a-long en optredens van onder anderen: Danny de Munk, René van Kooten en Anouk Maas.

NPO Cultura
Als je niets wilt missen van de Uitmarkt kun je zaterdag en zondag ook terecht bij NPO Cultura. Zaterdagmiddag presenteert Winfried Baijens een talkshow en doet verslag van de optredens. Zondagmiddag bezoekt Maurice Lede (Het Klokhuis) vele voorstellingen en optredens, interviewt makers en artiesten en geeft een sfeerbeeld van het festival.

Uitmarkt - De opening, vrijdag 26 augustus, 21.10 uur, NTR, NPO 2
Uitmarkt op NPO Cultura, zaterdag 27 augustus, vanaf 14.30 uur
Opium op de Uitmarkt, zaterdag 27 augustus, 20.20 uur, AVROTROS, NPO 2
Uitmarkt: Symphonica Hollandia, zaterdag 27 augustus, 21.10 uur, AVROTROS, NPO 2
Uitmarkt: Come together, zaterdag 27 augustus, 23.05 uur, NTR, NPO 2
Uitmarkt op NPO Cultura, zondag 28 augustus, vanaf 15.00 uur
Podium on Tour: Uitmarkt, zondag 28 augustus, 19.30 uur, NTR, NPO 2
Musical Sing-a-long, zondag 28 augustus, 21.30 uur, AVROTROS, NPO 1


Meer informatie over de Uitmarkt bij AVROTROS
Meer informatie over de Uitmarkt bij de NTR
Naar de site van NPO Cultura
Bekijk onze special 'Muziekfestivals'
Bekijk onze special 'Kunst voor iedereen'
Bekijk onze special 'Klassieke muziek'