Op zaterdag 24 mei staan voor het eerst in de geschiedenis twee clubs uit dezelfde stad in de finale van de UEFA Champions League. Real Madrid is gebrand op de tiende titel; Atlético Madrid kijkt slechts terug op een verloren finale in 1974. De wedstrijd staat onder leiding van de Nederlander Björn Kuipers. Het duel is live te volgen via radio, televisie en internet.Opwarmertje

Als opwarmertje komt de NOS aan de vooravond van de finale tussen Atlético Madrid en Real Madrid met Road to the final. Daarin wordt uitgebreid teruggeblikt op het Champions Leagueseizoen 2013-2014. Hoe verging het Ajax ook alweer? Waarom wist Barça geen potten te breken toen het erop aankwam? En wat ging er mis bij de gedoodverfde favoriet, het Bayern München van Arjen Robben?

Analisten
De finale zelf komt in beeld via een avondvullend programma op Nederland 3 en heeft een oranje tintje dankzij Björn Kuipers die het duel mag fluiten. Presentator Tom Egbers krijgt in Hilversum gezelschap van analisten Ruud van Nistelrooij en Youri Mulder, terwijl Jack van Gelder in Lissabon wordt geflankeerd door Co Adriaanse. Het commentaar bij de wedstrijd is van Jeroen Grueter.

Radio
De finale is integraal te horen in het programma Langs de Lijn op Radio 1, met commentaar van Andy Houtkamp en Ronald van der Geer. In de studio in Hilversum zitten presentator Ronald Boot en analist Marc van Hintum.

Road to the Final, vrijdag 23 mei om 21.16 uur bij de NOS op Nederland 3.
Road to the Final (hh), zaterdag 24 mei om 16.15 uur bij de NOS op Nederland 1.
Finale UEFA Champions League, zaterdag 24 mei om 20.00 uur bij de NOS op Nederland 3.