De ridder carousel missed 1445939548

Advocate Helena De Ridder gooit het roer om en wordt openbaar aanklager. De Vlaamse misdaadserie is vanaf woensdag te zien bij de AVROTROS op NPO 1.

De Ridder speelt zich af op de rechtbank van Gent, waar advocate Helena De Ridder besluit om verder te gaan als openbaar aanklager. De procureur maakt zich zorgen over Helena’s motieven. Geeft ze haar goedbetaalde baan daadwerkelijk op om de maatschappij te dienen, zoals ze zelf beweert, of is ze bezig met een persoonlijke kruistocht?

Rechtszaken van begin tot eind
In elke aflevering behandelt Helena een nieuw dossier. Als openbaar aanklager leidt ze niet alleen het politieonderzoek, maar vordert ze ook de straf voor de rechtbank. Doordat Helena elke zaak opvolgt van aanklacht tot veroordeling, is ze de enige die de hele zaak van het begin tot het einde meemaakt.

Strijden voor rechtvaardigheid
De Ridder geeft een kijkje in de wereld van misdaad en gerecht vanuit het standpunt van het parket. Terwijl Helena strijdt voor meer rechtvaardigheid, wordt steeds meer duidelijk over de gerechtelijke procedure. Recht en rechtvaardigheid blijken daarin niet altijd het zelfde te betekenen

De Ridder, woensdag 28 oktober, 22.05 uur, AVROTROS, NPO 1


Ga naar de special voor meer dramaseries