Het is op 22 november een halve eeuw geleden dat president John F. Kennedy werd vermoord. Verschillende programma’s besteden extra aandacht aan dit bijzondere moment.

The Lost JFK tapes 
De documentaire is samengesteld uit meer dan 45 uur archiefmateriaal van lokale nieuwsstations dat tot voor kort niet beschikbaar was. Je ziet een reconstructie van de aanslag op Kennedy, maar ook het onderzoek, de arrestatie en moord op Lee Harvey Oswald komen aan bod.

Vrijdag 22 november, 20.55 uur, Nederland 2 


Film: JFK 
1963: Jim Garrison neemt de taak op zich om de moord op president John F. Kennedy in Texas te onderzoeken. Garrison staat erg argwanend ten opzichte van het officiële verhaal dat door de FBI verteld wordt. Wat hij al weet en wat hij vervolgens allemaal ontdekt, zorgt ervoor dat hij begint te vermoeden dat er meer aan de hand is dan wat er aan het publiek wordt verteld.

Vrijdag 22 november, 23.00 uur, Nederland 2 

Videospecial Uitzending Gemist
Uitzending Gemist verzamelt de programma's die rondom de herdenking van president John F. Kennedy worden uitgezonden. Kijk ze terug in de videospecial van Uitzending Gemist.

John F. Kennedydag op Radio 5 Nostalgia
De programma’s van Radio 5 Nostalgia blikken van 7.00 uur tot 19.00 uur terug op de zwarte bladzijde in de historie van de Verenigde Staten. In de studio schuiven de hele dag gasten aan. Luisteraars horen fragmenten van de moord in Dallas en nieuws uit die tijd. Ook blikt Radio 5 Nostalgia terug op het leven van de President van de Verenigde Staten. Het radiostation draait platen uit Kennedy’s sterfjaar 1963.

Vrijdag 22 november vanaf 7.00 uur op Radio 5 Nostalgia

Herdenking live op Journaal 24
De dood van John F. Kennedy wordt in Amerika massaal herdacht. Op vrijwel alle locaties die van belang waren tijdens zijn leven en bij zijn dood worden herdenkingen gehouden.Op Dealey Plaza, een klein plein in Dallas, Texas, is voor het eerst in vijftig jaar een officiële herdenking. Deze herdenking wordt vanaf 18.30 uur rechtstreeks uitgezonden op Journaal 24.

Geschiedenis 24
Op de website Geschiedenis 24 vind je veel informatie en filmpjes over president Kennedy. Bekijk hier het aanbod.