Afgelopen zomer zette Sunny Bergman tentjes op in Amsterdam, Berlijn, San Fransisco en Londen met de vraag: hoe seksueel bevrijd zijn we eigenlijk? In de vierdelige serie Tent en seks doen mensen uit de hele wereld openhartig verhaal.

In november 2013 was op Nederland 3 de documentaire Sletvrees te zien. Documentairemaakster Sunny Bergman wilde weten hoe het kan dat vrouwen die openlijk seksueel actief zijn al snel een slet genoemd worden, terwijl mannen met gelijk gedrag stoer zouden zijn. Bergman zette destijds ook een tentje op, waarin ze mensen het hemd van het lijf vroeg over de seks. Voor de serie Tent en seks zette ze opnieuw een tentje op.

Seksuele onzekerheden bij mannen
Aan de hand van vier thema's ondervraagt Bergman voorbijgangers over seksuele belevingen. In de eerste aflevering staan seksuele onzekerheden bij mannen centraal. De clichés over mannen zijn welbekend; ze zouden er geen genoeg van kunnen krijgen. Maar welke consequenties heeft bijvoorbeeld angst voor een erectie?

Andere afleveringen
In de volgende afleveringen zijn homoseksualiteit en gender, opvoeding en spanning onderwerpen van gesprek. Bergman hoort zowel bevrijdende als traumatische ervaringen, waaronder het verhaal van een ex-gevangene die na 25 jaar weer vrij is en vertelt hoe hij zijn tijd in de cel doorkwam met porno en masturbatie.

Tent en seks, vanaf donderdag 17 juli, 21.05 uur, VPRO, Nederland 3


Live naar Nederland 3 kijken via npo.nl
De documentaire Sletvrees terugkijken via npo.nl
Interview met Sunny Bergman over Sletvrees
De documentaireserie Sunny side of sex terugkijken via npo.nl