517cd72d 6077 4ce0 b866 a598f1660a03 carousel missed 1427111142

Ze komen in aanraking met justitie, stoppen met hun opleiding of lachen om hun baan, maar de ontspoorde jongeren die deelnemen aan het nieuwe seizoen van Van de straat proberen voortaan iets van hun leven te maken. Psycholoog Kas Stuyf helpt ze daarbij een handje.

In een nieuwe reeks Van de straat, vanaf dinsdag te volgen bij de NCRV op NPO 3, gaat Stuyf aan de slag met Cheyenne (20), Marije (18), Jordy (20) en Nick (18). Lukt het de jongeren in acht afleveringen hun leven weer op de rails te zetten?

Vier jongeren met grote problemen
Wat is de achtergrond van de jongeren die dit jaar meedoen aan Van de straat? Cheyenne is vier jaar verslaafd geweest aan speed kreeg diagnoses als ODD en Borderline. Leeftijdsgenoot Jordy heeft PDD-NOS, is verslaafd aan wiet en gokken en leeft al acht maanden in zijn auto. Marije is vooral brutaal, tegendraads en brutaal, terwijl Nick al twee jaar als een kluizenaar leeft.

Therapie in Spanje
Het uiteindelijke doel van het programma is dat de jongeren hun dromen en doelen verwezenlijken, maar de weg daar naar toe lijkt lang en moeilijk. Stuyf neemt de jongeren mee naar Spanje, een locatie ver weg van de vertrouwde omgeving, om aldaar verschillende therapieën toe te passen. 'Wat wil je nou écht?' is één van de vragen waarmee Stuyf de jongeren zal confronteren.

Van de straat, dinsdag 24 maart, 21.25 uur, NCRV, NPO 3


Vorige seizoen Van de straat terugkijken via npo.nl
Ga naar de website van Van de straat
Meer nieuwe programma's op NPO 3