Van woensdag tot en met vrijdag is het op NPO 2 tijd voor Filmlab, waarin eindexamenfilms van studenten worden uitgezonden. De films van deze week zijn Gameboy (KRO-NCRV), De sleutelbewaarder (BNN), Anton (AVROTROS) en Levenslang en gelukkig (VARA).

Elk jaar biedt NPO 2 in Filmlab podium aan de beste eindexamenfilms. Bekijk hieronder het overzicht van de film die deze week worden uitgezonden.

Filmlab: Gameboy
In een opwelling besluiten vier vrienden, die in hun examenjaar van de havo zitten, schoolexamens te stelen. Wanneer ze de examens doorverkopen raakt de groep in een roes van baldadigheid. Giancarlo Sánchez is de regisseur.

Filmlab: De sleutelbewaarder
In De sleutelbewaarder, waarvan Joost Reijmers de regisseur is, arriveert na een lange en gevaarlijke reis een dappere held bij de toren van de prinses. Hij is vastbesloten de beeldschone jonkvrouw voor zich te winnen.

Filmlab: Anton
De tienjarige Anton is een onbezonnen jongen. Voor hij weet wat hij doet is het al gebeurd. Zijn ouders zijn er altijd geweest om het puin uit de weg te ruimen, maar de laatste tijd zijn zij door financiële problemen erg moe. En die problemen worden alleen maar groter. De regisseur van de film is Nico van den Brink.

Filmlab: Levenslang en gelukkig
In een klein sprookjesachtig dorpje probeert een jonge, beginnende rechercheur een de waarheid rond een moordzaak te ontrafelen. Is alles en iedereen wel wie of wat hij lijkt? De eindexamenfilm is gemaakt door Jamille van Wijngaarden.

Filmlab: Gameboy, woensdag 24 september, 0.00 uur, KRO-NCRV, NPO 2
Filmlab: De sleutelbewaarder, woensdag 24 september, 0.25 uur, BNN, NPO 2
Filmlab: Anton, donderdag 25 september, 23.55 uur, AVROTROS, NPO 2
Filmlab: Levenslang en gelukkig, vrijdag 26 september, 0.35 uur, VARA, NPO 2


NPO 2 kijken via npo.nl
Eerdere films uit Filmlab terugkijken via npo.nl
Lees meer over het Nederlands Film Festival