Voor de tweede keer geven de omroepen BOS, IKON, NTR en VPRO podium aan jonge documentairemakers. In de rubriek DOC25 op NPO 2 worden dinsdag en woensdag de 25 minuten-documentaires Alles is gezegd, Face to face, Moederskind en Paradijs uitgezonden.

DOC25: Alles is gezegd
Toen Wim achttien jaar geleden een herseninfarct kreeg, raakte hij volledig verlamd. Wim is altijd afhankelijk van de mensen om zich heen en als zijn vrouw een weekend weg is, nemen zijn drie zoons de zorg over. In de documentaire Alles is gezegd zie je het gevolg.

DOC25: Face to face
Bekijk jij jezelf in de spiegel? En wat zie je dan? In de documentaire Face to face laat regisseur Menno Otten je meekijken door de ogen van anderen die letterlijk naar zichzelf kijken. Wat zien ze? Iemand die ze zijn of iemand die ze hopen te zijn?

DOC25: Moederskind
De film Moederskind, waarin de complexe band tussen moeder en zoon centraal staat, vertelt het verhaal van het Haagse homomannenkoor Vox Rosa. De leden groeiden op in een tijd waarin acceptatie minder vanzelfsprekend was dan nu.

DOC25: Paradijs
Als een Nederlands stelt zelfvoorzienend gaat leven in Frankrijk, komt vooral zijn droom uit. Welke consequenties hebben de verandering voor háár? Paradijs geeft een inkijkje in een leven in de natuur en buiten de maatschappij.

DOC25: Alles is gezegd, dinsdag 21 oktober, 23.00 uur, BOS, NPO 2
DOC25: Face to face, dinsdag 21 oktober, 23.25 uur, VPRO, NPO 2
DOC25, Moederskind, woensdag 22 oktober, 23.00 uur, NTR, NPO 2
DOC25: Paradijs, woensdag 22 oktober, 23.25 uur, NTR, NPO 2


Alles van DOC25 op npo.nl