Soms krijgen mensen ruzie om een logerende ex-partner. Bij anderen is dat zelfs om het niet reageren op een verhuiskaart die ‘niet’ is aangekomen. Mediator Bert van Leeuwen probeert in een nieuw seizoen van Het Familiediner opnieuw ruziënde familieleden bij elkaar te brengen.

FamiliedinerTot het einde van het programma blijft het spannend: verbreekt moeder Linda het contact met haar ex-schoondochter voor verzoening met haar zoon Jeroen? En kan Frieda zich over het zwijgen van Tiny heen zetten, die toch de verhuiskaart niet heeft ontvangen? Ook de 'sorry limousine' staat dit seizoen weer iedere week ergens in Nederland. Voorbijgangers kunnen instappen en een persoonlijke 'sorry-boodschap' achterlaten.

Conflict
In de eerste aflevering ziet de elfjarige Jordy dat zijn oma elke dag verdrietig is door een ruzie met haar zoon Jeroen. Hij stelt haar namelijk voor de lastige keus: zolang zij contact houdt met zijn ex, komt hij niet meer thuis. Jeroen had jarenlang een relatie met Bianca. De ideale schoondochter vinden Linda en Sjaak. Maar dan ineens maakt Jeroen het uit waar de hele familie bij is. Zijn moeder reageert geschokt. Hoe kan hij Bianca na al die jaren nu aan de kant zetten en ook nog zo lomp? Sjaak en Linda besluiten dat Bianca nog steeds elk weekend mag komen logeren. Tot grote irritatie van Jeroen. Hij wil zijn ex niet tegenkomen en heeft echt geen zin om eerst een afspraak te maken voor hij langs komt bij zijn ouders. Dus verbreekt hij al het contact. Eerst moeten zijn ouders zijn nieuwe liefde Amanda accepteren en zijn ex de deur uitzetten. Jordy kan het niet meer aanzien en schakelt het Familiediner in. Maar welke keuze maakt zijn oma? Het wordt pas duidelijk als de limousinedeuren open gaan.

Onbenullig
En door één onbenullig dingetje komt er een einde aan de jarenlange vriendschap tussen de Amsterdamse vriendinnen Frieda (67) en Tiny (68). Frieda verhuist en stuurt een adreswijziging, maar daar reageert Tiny niet op. Dat is niet zo gek, want ze heeft helemaal geen kaartje ontvangen. Frieda is er klaar mee als ze niets meer hoort. Maar nu, na anderhalf jaar, wil ze haar jeugdvriendin terug. Alleen zit Tiny daar nog wel op te wachten?

Het Familiediner, elke maandag om 22.10 uur bij de EO op NPO1.