Bloedzweetensnaren2 creditsmichelschnater honorinekco 4 edit carousel missed 1436259161

Art Rooijakkers presenteert de AVROTROS-serie Bloed, zweet en snaren, over de mensen van het Koninklijk Concertgebouworkest, elke donderdag op NPO 2.

Net als in 2013 is Rooijakkers de presentator en staan in het tweede seizoen van de serie Bloed, zweet en snaren de verhalen van mensen die in en voor het orkest werken centraal. In deze aflevering staat de samenwerking tussen de componist en de uitvoerende muzikant centraal. Het kan knap lastig zijn, maar ook heel inspirerend.

'In een orkest spelen is als in een Ferarri zitten'
Elke aflevering van Bloed, zweet en snaren, elke donderdag te zien op NPO 2, draait om de verhalen van het Koninklijk Concertgebouworkest. In de voorgaande aflevering bijvoorbeeld maak je kennis met Omar Tomasoni en zijn vriendin Femke. Omar is 31 jaar oud en sinds 2013 solotrompettist bij het Concertgebouworkest. 'In een orkest spelen is soms als in een Ferrari zitten, maar niet hard mogen rijden', aldus Omar.

Een unieke kijk achter de schermen
Het Koninklijk Concertgebouworkest behoort al meer dan 125 jaar tot de absolute wereldtop. De serie Bloed, zweet en snaren schetst naast indringende portretten van de musici ook een beeld van de professionele staf, die er alles aan doet om de concerten mogelijk te maken. Daarnaast krijg je een unieke kijk achter de schermen.

Bloed, zweet en snaren, vanaf donderdag 9 juli, 20.30 uur, AVROTROS, NPO 2


Lees meer over Bloed, zweet en snaren op AVROTROS.nl
Het eerste seizoen van Bloed, zweet in snaren terugkijken