Koning willem alexander koningin maxima denemarken carousel missed 1426606417

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kwamen dinsdagochtend aan in Denemarken. Daar brengt het koningspaar een bezoek aan de Deense koningin Margrethe en haar man, prins Henrik. De NOS doet donderdagavond op NPO 2 uitgebreid verslag van het staatsbezoek.

Het koninklijk paar, dat dinsdag met open armen door de Deense koninklijke familie werd onthaald, maakt een driedaagse reis van hoofdstad Kopenhagen naar het eiland Samsø. Het bezoek richt zich op het versterken van handelsrelaties, duurzame energie, gezondheidszorg en de kwaliteit van samenleving.

Presentatie in handen van Astrid Kersseboom
In de NOS-uitzending van donderdag wordt onder andere stilgestaan bij de aanslag van zaterdag 14 februari. Maar de uitzending, die wordt gepresenteerd door Astrid Kersseboom, richt zich ook op het goede nieuws. Zo staan zowel Denemarken als Nederland hoog genoteerd op de zogeheten op de World Happines Index. Daarnaast is Samsø dankzij windenergie en andere energiebronnen een CO2-neutraal eiland.

In gesprek met Stine Jensen
In de zoektocht naar overeenkomsten en verschillen tussen Nederland en Denemarken, gaat Kersseboom in gesprek met de Nederlands-Deense schrijfster en filosofe Stine Jensen. Zij bracht in 2013 voor haar documentaireserie Licht op het Noorden een bezoek aan haar geboorteland om af te rekenen met vooroordelen over Denemarken en andere landen in Scandinavië.

Koningspaar in Denemarken, donderdag 19 maart, 19.20 uur, NOS, NPO 2


Lees meer over het bezoek op NOS.nl
Licht op het Noorden: Denemarken terugkijken