Van vrijdag 11 juli tot zondag 13 juli is Ahoy in Rotterdam het toneel van North Sea Jazz. Onder andere Robin Thicke en Pharrell Williams komen op het festival optredens. Radio 6, NPO Cultura, 3FM en Nederland 3 zijn erbij.

Het hele weekend staat North Sea Jazz op het programma. Zowel Radio 6NPO Cultura, 3FM en Nederland 3 doen verslag van het festival. Onder meer Pharrell Williams, Robin Thicke, Gregory Porter, Stevie Wonder, Joss Stone, Quincy Jones, Outkast en Charles Bradley treden op.

robin thicke

Radio 6
De publieke soul en jazz-zender Radio 6 doet drie dagen lang live verslag vanuit de studio in Ahoy in Rotterdam. Dj's Angelique Houtveen, Corne Klijn, Jaap Brienen, Mijke van Wijk en Winfried Baijens wisselen elkaar vanaf vrijdag 14.00 uur af, waarbij ze op zoek gaan naar mooie verhalen en ervaringen. De uitzendingen van Radio 6 zijn gedeeltelijk ook via te beeld te volgen, namelijk op NPO Cultura. Het digitale themakanaal zendt ook complete optredens uit.


3FM
Ook 3FM is van de partij in Rotterdam. Vrijdagavond vanaf 22.00 uur is de eerste uitzending met in de studio Rob Stenders en Paul Rabbering. Op zaterdag en zondag beginnen de uitzendingen vanaf North Sea Jazz om 20.00 uur tot middernacht. Aanwezig zijn Coen Swijnenberg, Giel Beelen, Timur Perlin en Domien Verschuuren en eerder genoemde dj's.


Nederland 3
North Sea Jazz is ook op televisie te volgen. De NTR doet zaterdag vanaf 22.25 uur en zondag vanaf 22.45 uur uitgebreid verslag op Nederland 3. Presentators zijn Sylvana Simons, Winfried Baijens en Andrew Makkinga en het programma bevat korte reportages, interviews en optredens. Een week later, op zaterdag 19 juli, wordt nog één keer teruggeblikt op alle hoogtepunten in The Best of North Sea Jazz


Ook Nieuwsuur is op North Sea Jazz, vrijdagavond om 22.00 uur te zien op Nederland 2.