Eo jongerendag carousel missed 1490270421

BEAM, het jongerenmerk van de EO, presenteert zaterdag het grootste Nederlandse christelijke evenement voor jongeren: de EO-Jongerendag. Een dag later zendt de omroep een uitgebreid verslag van het muziekevenement uit op NPO 3.

Ook op de 41ste editie van EO-Jongerendag staat Jezus centraal. 'Ik zie de EO-Jongerendag als een Jezus-fan-dag', aldus de 21-jarige Joram Kaat, die voor de eerste keer de dag gaat presenteren. In totaal komen meer dan 25.000 jongeren bijeen om te feesten, zingen, bidden en hun geloof te vieren.

'Wow! Super vet!'
'Ik kom al heel lang op de EO-Jongerendag', aldus Joram, die blij is dat hij de dag aan elkaar mag praten. 'De eerste jaren als bezoeker natuurlijk, maar de laatste jaren werkte ik achter de schermen mee. Dat ik nu vanaf het podium de dag ga beleven: wow! Super vet! Net als al die jongeren in het stadion vind ik het mooi om ons enthousiasme over God te delen en te vieren. Dit jaar denken we na over welk beeld we van Jezus hebben en wat we daarvan uitstralen naar anderen? Heel tof om dat met zoveel jongeren te mogen doen.'

Muziek en christelijke sprekers
Onder andere de bands Switchfoot, Hillsong Young & Free, Royal Tailor en Draw The Parade maken hun opwachting op de EO-Jongerendag. De samenzang wordt de voor de derde keer op rij gedaan door de BEAM Worshipband. Daarnaast zijn er verschillende christelijke sprekers aanwezig, waaronder Kees Kraayenoord en de Amerikaanse kunstenaar Eric Samuel Timm.

EO-Jongerendag muziekspecial, zondag 7 juni, 22.45 uur, EO, NPO 3


Ga naar de website van EO-Jongerendag
Ga naar de website van EO Beam
Kijk EO-Jongerendag 2014 terug