Het is Nationale Onderwijsweek. En het motto van die week is dit jaar: Onderwijs 2.0. Maar wat is dat eigenlijk, Onderwijs 2.0? Harm Edens zoekt het antwoord op oude en nieuwe scholen, in de stad en op het platteland.

Ook 10xBeter kan er niet omheen: de iPad-scholen. Ze zijn al een tijdje inzet van scherpe discussies. Is dit nu de toekomst van ons onderwijs? Een school in Emmen, het Hondsrug College, experimenteerde al vroeg met iPads. 


Op de oudste school van Nederland, de Voorwegschool in Heemstede, werd een interessante proef gedaan. Inzet: wat is beter, onderwijs met of zonder nieuwe media? Hiernaast volgt het programma Claire Boonstra. Zij was een succesvol zakenvrouw en mede-oprichter van Layar. Nu wil ze het onderwijs verbeteren (Operation Education). Ze vindt dat kinderen teveel in een keurslijf worden geperst, waardoor hun talenten niet tot wasdom komen. 

Presentator Harm Edens neemt ook een kijkje bij de De Waag Society. Hier zie je hoe waar leerzame technologie wordt ontwikkeld. En twee leraren, uit de Bijlmer en het Twentse Azelo, ruilden een dag van schoolklas. 

10xBeter: Onderwijsspecial, woensdag 2 oktober om 19.25 uur op Nederland 2