De wildernis carousel missed 1418209852

De NPO zet in 2015 verder in op vernieuwde programmering met maatschappelijk relevante programma's voor alle groepen in de samenleving. Vooral jongerenzender NPO 3 zal veranderingen ondergaan.

'Met een duidelijk herkenbare publieke programmering spelen we beter in op de snelle veranderingen in de mediawereld', aldus directeur Televisie Frans Klein. Volgens Klein ‘wordt er door het jaar heen vaker vernieuwd, worden televisieseries korter geprogrammeerd en wordt er volop geëxperimenteerd met nieuwe vormen en formats die goed passen bij de NPO. We maken ruimte voor innovatieve ideeën.'

Grootste vernieuwing op NPO 3

De grootste vernieuwing is zichtbaar op NPO 3. Deze zender komt vanaf medio december met veel nieuwe programma’s, specifiek gericht op de leeftijden twintig tot en met 34. Iedere televisieavond krijgt op NPO 3 een duidelijk signatuur. Ook wordt er nauw samengewerkt met NPO 3FM en komt er ruimte voor jonge televisiemakers om online te gaan experimenteren met programma's voor een jonge doelgroep.

Nieuwe programma's NPO 1, NPO 2 en NPO 3

Nieuwe programma's op NPO 1 zijn onder andere Bodyscan, Anita wordt opgenomen, NOORD-ZUID en de Nationale Misdaadmeter. Op NPO 2 worden de nieuwe programma's De Fractie Podium Witteman en Rot op naar je eigen land uitgezonden. Nieuw op NPO 3 zijn De Roze Wildernis (foto), Jojanneke in de prostitutie, Mindf*ck en Missie Aarde.


Nieuwe programma's NPO 1
Nieuwe programma's NPO 2
Nieuwe programma's NPO 3
Nieuwe programma's NPO Zapp