Beschadigd carousel missed 1425478550

Als de 25-jarige Kirsten samen met haar bandleden muziek maakt, verdwijnt haar drang om zichzelf te beschadigen naar de achtergrond. Maar wanneer ze alleen thuis is, gaat het toch mis. Meer over de verleiding van Kirsten zie je in de laatste aflevering van Beschadigd.

In de vierdelige NCRV-serie Beschadigd, donderdag voor het laatst op NPO 3, staan de verhalen centraal van jongeren die zichzelf verwonden door snijden, branden of andere methodes. Dat wordt ook wel automutilatie genoemd.

Muziek als uitweg
In de tweede en derde aflevering was al te zien hoe Kirsten genoot van haar twee hobby's dieren en de fanfare. Vooral als ze muziek maakt, samen met haar bandleden, heeft Kirsten de drang om zichzelf te snijden goed onder controle. Als ze echter alleen thuis is, neemt de drang weer toe.

Grote wens van Niels in vervulling
Naast het verhaal van Kirsten is in Beschadigd ook aandacht voor de 21-jarige Kelly die haar gedachten probeert te beheersen met 'Mindfulness', de hoogzwangere en onzekere Cindy en de 22-jarige Niels. Laatstgenoemde heeft als droom de kloof tussen hem en zijn vader kleiner te maken. Graag vertelt hij vader over zijn emoties en de stemmen in zijn hoofd die ertoe leiden dat hij zichzelf snijdt.

Beschadigd, donderdag 5 maart, 21.55 uur, NCRV, NPO 3


Alles van Beschadigd op npo.nl