Er zijn nog acht ploegen over in de strijd om de eindoverwinning in de Champions League. Twee daarvan, Manchester United en Bayern München, staat dinsdag tegenover elkaar op Old Trafford. De wedstrijd is ook een Nederlands onderonsje.

Op dinsdag 1 april en woensdag 2 april wordt de heenronde van de kwartfinales afgewerkt. De wedstrijden Manchester United - Bayern München en Real Madrid - Borussia Dortmund zijn live te zien bij de NOS op Nederland 3. Van de overige duels, FC Barcelona tegen Atlético Madrid en Paris Saint-Germain tegen Chelsea, zijn uitgebreide samenvattingen te zien.

Live: Manchester United - Bayern München
Manchester United en Bayern München wisten zich allebei kinderlijk eenvoudig te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. De club van Robin van Persie deed dat dat ten koste van het Griekse Olympiakos en de ploeg van Arjen Robben was sterker dan Arsenal. Van Persie is echter vanwege een blessure niet van de partij; zijn vervanger is de Nederlander Alexander Büttner, waardoor het een Nederlands onderonsje blijft.

Live: Real Madrid - Borussia Dortmund
Borussia Dortmund boog in Rusland de eerdere 2-1 verliespartij tegen Zenit St. Petersburg om in 4-2 overwinning. Dat was net genoeg voor een plek bij de laatste zestien, waar nu Real Madrid de tegenstander is. Voor de De Koninklijke is het treffen opnieuw een duel met een Duitse club. In de vorige ronde had de club van sterspeler Cristiano Ronaldo geen kind aan Schalke 04.

Manchester United - Bayern München, dinsdag 1 april, vanaf 20.15 uur, Nederland 3
Real Madrid - Borussia Dortmund, woensdag 2 april, vanaf 20.15 uur, Nederland 3
Uitgebreide samenvattingen, dinsdag en woensdag, vanaf 22.45 uur, Nederland 3

Langs de Lijn, dinsdag en woensdag, vanaf 21.00 uur live, Radio 1

Live naar Nederland 3 kijken via npo.nl
Live naar Radio 1 luisteren via npo.nl
Meer over de Champions League op NOS.nl