Jelle Brandt Corstius gaat weer op reis. Dit keer is niet Rusland de bestemming, maar vertrekt de presentator naar het mysterieuze India. Lukt het hem om het immense land te begrijpen?


In het nieuwe programma Van Bihar tot Bangalore maakt Brandt Corstius kennis met een van de dichtstbevolkte landen de wereld. Zijn reis voert langs de grote heilige rivier de Ganges, gaat door de sloppenwijken van Dharavi en hij doet ook het drukke Mumbai aan.

Get Microsoft Silverlight
Zie voor meer informatie www.uitzendinggemist.nl


Oneerlijk verdeeld
Presentator Jelle Brandt Corstius merkt al snel dat er veel armoede is in India. In totaal leven er 426 miljoen mensen in armoede. Dit zijn er meer dan er in de armste 26 landen van Afrika wonen. Maar er is ook veel rijkdom. Het land komt dan ook geregeld voor dat grote Indiase organisaties westerse bedrijven opkopen. Het grote probleem is echter dat het geld niet eerlijk is verdeeld. Er zijn maar enkele rijken, terwijl miljoenen mensen niets hebben.

Spiritualiteit
In de eerste aflevering reist Jelle langs de Ganges. In Varanasi laat hij zijn aura lezen en drinkt hij een glaasje Gangeswater. In Rishikesh gaat hij langs bij de volgelingen van Bhagwan en probeert zijn neus te reinigen met een touw. Een aflevering over spiritualiteit, het leven en de dood.

Van Bihar tot Bangalore, zondag 2 december om 20.25 uur op Nederland 2