Groot 14 soudbox  9  mf48766 carousel missed 1461066309

NPO Radio 4 reikt jaarlijks de NPO Radio 4 Prijs uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek toegankelijk maakt. Zondagmiddag neemt het Prinses Christina Concours tijdens een speciaal concert de prijs in ontvangst, rechtstreeks te volgen op NPO Radio 4.

Volgens de klassieke radiozender heeft het Prinses Christina Concours de prijs verdiend, 'omdat het concours streeft om klassieke muziek een weg te laten vinden naar kinderen en jongeren'. De uitreiking vindt plaats in TivoliVredenburg in Utrecht.

Uitreiking NPO Radio 4 Prijs ook te zien
De uitreiking van de NPO Radio 4 Prijs is zondag van 14.00 uur to 16.30 uur te beluisteren en zien op de website van NPO Radio 4. Luisteraars en het publiek in TivoliVredenburg krijgen tijdens een speciaal concert optredens van jonge talentvolle musici voorgeschoteld. Deze musici zijn verbonden aan het Prinses Christina Concours. De presentatie is in handen van Margriet Vroomans.

Eerdere winnaars van de NPO Radio 4 Prijs
Het Prinses Christina Concours mag zich toevoegen aan het lijstje winnaar waar ook violist Theo Olof, dirigent Jaap van Zweden, het Nederlands Blazers Ensemble en dirigent Jan Willem de Vriend op staan. Vorig jaar ging de prijs naar zangeres Tania Kross.

NPO Radio 4 Prijs, zondag 8 maart, van 14.00 uur tot 16.30 uur, NPO Radio 4


Luister naar NPO Radio 4 op npo.nl
Ga naar de website van NPO Radio 4