Janine het uur van de wolf huvdw carousel missed 1443174834

Sinds 1995 verrast Het Uur van de Wolf al met documentaires over kunst en cultuur. Zaterdag viert de NTR het jubileum met de Nacht van de Wolf op NPO 2.

De NTR zendt de vijf publiekslievelingen van Het Uur van de Wolf in een marathonuitzending uit op NPO 2. Dat zijn O Amor natural, Zij gelooft in mij, Ramses, Janine en Foto-Eddy - De negatieven van mijn vader.

Poëzie en muziek
De avond opent om 23.30 uur met O Amor natural van Heddy Honigmann, waarin Brazilianen openlijk over liefde en seks praten aan de hand van erotische poëzie. Deze documentaire wordt gevolgd door portretten van de zangers André Hazes en Ramses Shaffy.

Janine en Foto-Eddy
Als je dan om 4.15 uur nog wakker bent of misschien net wakker wordt, kun je genieten van de film over violiste Janine Jansen. De hekkensluiter is Foto-Eddy - De negatieven van mijn vader, waarin David de Jongh zijn familie en vader portretteert.

Première op het NFF
Op het Nederlands Film Festival gaat het feestje van het Uur van de Wolf verder. Ze organiseren een symposium en hebben de première van de jubileumfilm van John Appel (van wie ook Zij gelooft in mij is). In deze documentaire, die Magie van de Montage heet, wordt de montage van documentaires onder de loep genomen.

Het Uur van de Wolf: O Amor natural, zaterdag 26 september, 23.25 uur, NTR, NPO 2
Het Uur van de Wolf: André Hazes - Zij gelooft in mij, zaterdag 26 september, 01.30 uur, NTR, NPO 2
Het Uur van de Wolf: Ramses, zaterdag 26 september, 03.05 uur, NTR, NPO 2
Het Uur van de Wolf: Janine, zaterdag 26 september, 04.15 uur, NTR, NPO 2
Het Uur van de Wolf: Foto-Eddy - De negatieven van mijn vader, zaterdag 26 september, 05.45 uur, NTR, NPO 2


Ga naar de site van Het Uur van de Wolf
Meer over het NFF op NPO 3