23jul frank sinatra en judy garland  charles l. granata carousel missed 1437644136

In het jaar dat hij honderd zou zijn geworden, zendt de NTR een tweeluik uit over een van de grootste zangers van Amerika: Frank Sinatra.

In de documentaire Sinatra: All or nothing at all vertelt regisseur en Oscarwinnaar Alex Gibney het levensverhaal van The Voice aan de hand van zijn fameuze afscheidsconcert uit 1971. Donderdag 30 juli is het tweede deel van het tweeluik te zien bij de NTR op NPO 2.

Anekdotes
De zeer visuele film is volledig uit archief gecomponeerd, waarbij Sinatra zelf vrijwel voortdurend te zien en te horen is, vaak in nooit eerder vertoonde beelden. Daarnaast zijn er anekdotes van tal van grootheden die met hem hebben gewerkt of door hem zijn geïnspireerd, zoals Bruce Springsteen, Sammy Davis jr., Harry Belafonte en Quincy Jones.

Legendarisch
Dankzij de medewerking van zijn directe naasten (onder wie echtgenotes Nancy Barbato, Ava Gardner en Mia Farrow, dochters Nancy jr. en Tina en zoon Frank jr.) maakte Gibney een monumentale én intieme film waarin de muziek en het leven van de legendarische entertainer op unieke wijze door elkaar zijn verweven. Het eerste deel van de tweeluik gemist? Bekijk deze dan alsnog online:

Sinatra: All or nothing at all, donderdag 23 en 30 juli, 22.45 uur, NTR, NPO 2


Alles van Het Uur van de Wolf op npo.nl
Naar de website van Het Uur van de Wolf