261cf39b 2760 44f8 a7ae c3013318734f carousel missed 1448811388

Wederom staan ongelukken centraal die in het geheugen van Nederland gegrift staan. Het tweede seizoen van Zwaailicht is vanaf zaterdag te zien bij de RKK op NPO 2.

In 2010 stortte in Tripoli een vliegtuig neer van Afriqiyah Airways met daarin 104 inzittenden, waaronder 71 Nederlanders. Ook de ouders van Marieke Poelmann, Peter en Adri, komen bij het ongeluk om het leven. In de eerste aflevering praat Wilfred met Marieke over de dag waarop ze te horen kreeg dat haar ouders allebei waren omgekomen. Marieke en haar twee broers werden bijgestaan door een vrijwilliger bij Slachtofferhulp, die vertelt hoe ze mensen helpt verder te gaan na een ingrijpend verlies.Wilfred Kemp presenteert
Zwaailicht staat stil bij ernstige ongelukken en rampen en wordt vanaf het tweede seizoen gepresenteerd door Wilfred Kemp. Slachtoffers, nabestaanden en hulpverleners halen herinneringen op aan het moment waarop hun levens kruisten. Wilfred gaat met ze in gesprek over pijn, onbegrip en strijd maar zeker ook over hoop en doorzettingsvermogen.

Aardbeving Nepal en Costa Concordia
Het tweede seizoen staat verder stil bij de aardbeving in Nepal van eerder dit jaar. Simone en John waren daar aan het wandelen, toen ineens de aarde begon te schudden. Ze vertellen hoe ze maar net ontsnapten aan de dood met de hulp van andere reizigers. Ook komt de ramp met de Costa Concordia van 2012 aan bod. Wilfred spreekt passagiers die tijdens de schipbreuk aan boord waren en vraagt hoe ze die kritieke uren hebben beleefd.


Zwaailicht, zaterdag 28 november, 17.45 uur, RKK, NPO 2


Bekijk het eerste seizoen van Zwaailicht