Real humans 5114c4f2a91ab carousel missed 1426162762

Äkta Människor, of in het Engels beter bekend als Real Humans, is vanaf zondag terug op NPO 3. In het tweede seizoen van de Zweedse sciencefictionserie vervaagt de grens tussen mens en machine. Op tilt slaande robots veranderen echter alles.

Menselijke robots, zogeheten hubots, nemen in Real Humans (VPRO) een steeds grotere plaats in de samenleving in. 'Echte mensen' proberen zo goed mogelijk met de veranderen om te gaan, maar vanzelf gaat dat altijd niet.

Eerste aflevering Real Humans
Hoewel de hubots geïntegreerd zijn in de maatschappij en de grens tussen 'echte mensen' en hubots alsmaar vervaagt, is van een stabiele situatie geen sprake. Een virus zorgt ervoor dat enkele hubots op tilt slaan. De gevolgen zijn groot en ook de familie Engman moet haar hubots, Mimi en Vera, op het virus testen. Slaan zij ook op tilt? En zo ja, wat zijn dan de gevolgen?

'Het zet ons aan het denken'
Gek genoeg is Lars Lundström, bedenker en schrijver van Real Humans, geen fan van het genre sciencefiction. 'Nooit geweest ook', gaf hij tijdens het eerste seizoen toe aan VPRO Buitenland. 'Mij interesseert vooral de relatie tussen mens en machine, die wil ik onderzoeken. Het is grappig om te zien hoe je een verhaal kunt laten kantelen door er een robot in te zetten. Het zet ons aan het denken.’

Real Humans, vanaf zondag 15 maart, 23.15 uur, VPRO, NPO 3
Real Humans is zeven dagen lang terug te kijken op npo.nl


Alles van Real Humans op npo.nl
Interview met maker Lars Lundström op VPRO.nl
Ga naar npo3.nl/nieuw voor meer nieuwe programma's