Anp 943667 carousel missed 1458903752

In verband met het overlijden van Johan Cruijff (68) waren de afgelopen dagen op NPO 1 en NPO 2 meerdere programma's over Cruijff te zien. Zondagavond wordt de 2Doc-documentaire Johan Cruijff: En un momento dado uitgezonden.

In verband met de ingelaste documentaire komt de speelfilm Philomena (zondag, 22:15, NPO 2) te vervallen. Philomena wordt op 15 mei om 22.15 uur alsnog uitgezonden op NPO 2.

Bekijk alle programma's over Johan Cruijff

2Doc: Johan Cruijff: En un momento dado
Wat was de invloed van Johan Cruijff op het Catalaanse leven, voelen en denken? Cruijff was namelijk niet zomaar een voetbalheld; hij was een icoon, een halfgod en een orakel. In 1988, kort na zijn komst als trainer van Barcelona, liet Johan Cruijff de voltallige pers met open monden van verbazing staan toen hij de Nederlandse uitdrukking ‘op een gegeven moment’ in het Spaans te vertalen als ‘en un momento dado’ letterlijk ‘het moment dat je gegeven wordt’. Ook Cruijff zelf komt aan het woord.

Detectives: Falco alsnog op NPO 1
In verband met de aanslagen in Brussel afgelopen dinsdag is besloten de uitzending van Detectives: Falco van die avond te verplaatsen. De aflevering wordt zondag om 23.10 uur alsnog uitgezonden op NPO 1. De uitzending is al wel online te bekijken via npo.nl.

2Doc: Johan Cruijff: En un momento dado, zondag 27 maart, 22.15 uur, HUMAN, NPO 2
Detectives: Falco, zondag 27 maart, 23.10 uur, KRO-NCRV, NPO 1


Bekijk alle programma's over Johan Cruijff

Volg het laatste nieuws op NOS.nl