Bombardement 007112 2 carousel missed 1462273558

Een onstuitbare liefde ontvlamt op het moment dat de Tweede wereldoorlog uitbreekt. Het Bombardement vertelt het verhaal van de onmogelijke liefde tussen Eva en Vincent. Zaterdagavond voor het eerst te zien op NPO 1.

De film, met het acteerdebuut van Jan Smit, speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog bij het bombardement van Rotterdam en vertelt het verhaal van Eva en Vincent. 

Onmogelijke liefde
Vincent is een jonge, zorgeloze jongen die als bellboy werkt in een Rotterdams hotel. Eva is een jonge, Duitse vrouw die op het punt staat een verstandshuwelijk aan te gaan met een rijke projectontwikkelaar. Op het moment dat hun wegen kruisen, landen de eerste Duitse parachutisten. Het begin van de oorlog waarbij Rotterdam letterlijk in elkaar stort. Ondanks alle ellende en het gevaar dat dreigt, ontluikt een onstuitbare liefde tussen Eva en Vincent. Een liefde die enorm op de proef wordt gesteld wanneer de bommen op Rotterdam vallen.

Acteerdebuut
Deze film was de eerste grote filmrol voor Jan Smit. In de gedaante van Vincent debuteerde de Volendamse zanger op het witte doek. Andere rollen in Het Bombardement worden onder anderen gespeeld door Roos van Erkel, Monic Hendrickx, Mike Weerts, Gerard Cox en Koos Postema.

Making Of
Benieuwd hoe de film gemaakt is en hoe het er achter de schermen aan toe gaat? In 2012 was bij de AVROTROS de Making of: Het Bombardement te zien. Dit programma is terug te kijken op npo.nl

Het Bombardement, zaterdag 9 mei, 21.15 uur, AVROTROS, NPO 1


Bekijk de making of van Het Bombardement