Anp 33982491  1  carousel missed 1490348969

Na de blamage van afgelopen donderdag in eigen huis tegen IJsland, strijdt het Nederlands elftal zondag in en tegen Turkije voor de derde plek in Groep A van de kwalificatie voor het EK 2016 in Frankrijk. De NOS doet live verslag op NPO 1 en NPO Radio 1.

Nederland staat momenteel derde in de groep, met zes punten achterstand op nummer 2 Tsjechië en één punt voorsprong op nummer 4 Turkije. De hoogst haalbare positie lijkt dus plek 3, maar daarvoor moet de ploeg van de nieuwe bondscoach Danny Blind wel Turkije voor zich houden.

Kan Oranje nog naar het EK?
Voor Oranje staan er op weg naar het EK 2016 in Frankrijk nog drie EK-kwalificatiewedstrijden op het programma: Turkije-uit, Kazachstan-uit en Tsjechië-thuis. Om alles in eigen hand te houden, moet Oranje minimaal gelijkspelen tegen Turkije en winnen van zowel Kazachstan als Tsjechië. Vervolgens moet in de play-offs worden afgerekend met de nummer 3 uit een andere groep. Pas dan is Oranje welkom op het EK.

NOS Journaal gaat gewoon door
Zoals je gewend bent, wordt om 20.00 uur het NOS Journaal uitgezonden met het laatste nieuws. Daarna volgt de nabeschouwing van de wedstrijd. Een uitgebreider gesprek volgt in Studio Voetbal. Turkije - Nederland is ook live te volgen bij de NOS op NPO Radio 1.

Voorbeschouwing Turkije - Nederland, zondag 6 september, 17.10 uur, NOS, NPO 1
Turkije - Nederland, zondag 6 september, 18.00 uur, NOS, NPO 1 en NPO Radio 1
NOS Journaal, zondag 6 september, 20.00 uur, NOS, NPO 1
Nabeschouwing Turkije - Nederland, zondag 6 september, 20.20 uur, NPO 1
Studio Voetbal, zondag 6 september, 22.55 uur, NOS, NPO 1


Ga voor het laatste voetbalnieuws naar NOS.nl
Het laatste voetbalnieuws in het EK Journaal