Volgens Maarten ’t Hart is er niks lekkerder dan een aardappeltje uit de eigen klei. De schrijver en gedragsbioloog tuiniert de komende weken in Maartens moestuin bij de VPRO op Nederland 2. Een programma vol praktische tuintips en levensvragen.

Al meer dan dertig jaar kweekt ’t Hart uiteenlopende soorten groenten. Hij leerde het moestuinieren van zijn vader en grootvader en leeft en eet zoveel mogelijk van eigen grond. Dat is volgens ’t Hart de grootste luxe die een mens hebben kan: ‘niks is lekkerder dan een aardappeltje uit de klei in eigen tuin, zo uit de grond op het bord’. 

Tuintips en voorlezen
’t Hart laat niet alleen zien hoe de gewassen het best geplant en geoogst kunnen worden maar geeft ook budgettips en leert de kijker verrassende trucs. Hoe kun je bijvoorbeeld slakken om de tuin leiden? Tussen het tuinieren door snijdt ’t Hart terloops levensvragen aan en leest hij voor uit zijn eigen repertoire. Tien weken lang draait elke aflevering om verschillende groenten die gevolgd worden van zaad tot oogst.

Maartens moestuin vanaf 7 april om 19.20 uur bij de VPRO op Nederland 2