Rkk kruispunt tv   het wonder in de ander   rkk allerzielen   presentator wilfred kemp carousel missed 1492161660

Wat doe je met de spullen van een overleden dierbare? Het is erg moeilijk om ze zomaar weg te gooien. Zondag om 23.20 uur zie je in RKK's Kruispunt hoe Machteld ze met haar naaimachine verwerkt in persoonlijk 'troostgoed'.

Machteld heeft een probleem aan haar hartspier en is zich erg bewust van de tijdelijkheid van het leven. In het ziekenhuis ontmoette ze een man die zou sterven. Ze is altijd bezig met naaien en ze maakt voor de familie van de gestorven man een deken en tassen van zijn spijkerbroeken. De troost die dit bood voor de familie heeft haar geïnspireerd vaker troostgoed te maken.

Poefje

Ze heeft bijvoorbeeld een poefje gemaakt van de kleertjes van de jonge Lennart. Hij stierf in zijn bedje op zijn tweede verjaardag. De moeder van Lennart heeft de poef in de praktijkruimte gezet waar ze ouders helpt het verlies van hun kind te verwerken.

Steuntje in de rug

Voor Anne heeft Machteld kussens gemaakt. Ze heeft daarvoor de overhemden van Anne's vader gebruikt, die zelfmoord pleegde. Er is ook een foto van Anne en haar vader in verwerkt, waarop hij haar hoog in de lucht houdt. Anne zegt dat hij zo letterlijk een steuntje in haar rug is.

Kruispunt, zondag 7 december, 23.20 uur, RKK, NPO 2


Ga naar de site van Kruispunt