Dilemma   tijs van den brink3 carousel missed 1435922196

Moet je je vijfjarige gehandicapte zoon naar een instelling brengen als de zorg te zwaar wordt? En is het verstandig om de confrontatie aan te gaan met de moordenaar van je moeder? Van sommige vragen liggen mensen dagenlang wakker. Tijs van den Brink gaat daarom in het nieuwe EO-programma Dilemma het gesprek aan met betrokkenen.

Dilemma, vanaf zaterdag te zien op NPO 2, gaat niet zozeer alleen over dilemma's, maar vooral over oplossingen. Betrokkenen, ervaringsdeskundigen en professionals proberen samen een keuze te maken.

Niet zomaar een keuze
'Mensen komen bij ons een keuze bespreken die een grote impact heeft op hun leven', benadrukt presentator Van den Brink. Verbreek je bijvoorbeeld het contact met je heroïneverslaafde partner of juist niet? 'Het mooie aan dit programma is dat we hen écht verder kunnen helpen. Ik hoop van harte dat we heel veel mensen kunnen gaan helpen een knoop door te hakken.'

Wat zou jij doen?
Behalve experts kan ook jouw visie van pas komen. Via een speciale website, vanaf zaterdag beschikbaar, kun je laten weten hoe jij met het dilemma zou gaan omgaan. Naast het geven van advies is het ook mogelijk de adviezen van anderen te liken of te verwerpen. Eerder maakte de HUMAN al een programma's over duilvelse dilemma's.

Dilemma, zaterdag 30 mei, 21.15 uur, EO, NPO 2


Alles van Dilemma op npo.nl
Alles van Duilvelse dilemma's op npo.nl